Nabolæsning om den tyske jødestjerne 1941 - læs og lyt med naboen eller skoleklassen

Dagen, hvor jødestjernen blev påbudt i selve nazityskland, beskriver Victor Klemperer som "jødernes sværeste i de tolv helvedesår".

Som en markering stiller vi hvert år kapitlet "Stjernen" fra LTI gratis til rådighed som download.

Man kan også høre kapitlet i en oplæsning med skuespiller Jesper Christensen og med introduktion ved bogens oversætter, Henning Vangsgaard (se links under billedet). Lyt og læs med nabo, familie, venner, kolleger eller brug materialet i undervisningen. Det egner sig for alle som udgangspunkt for en diskussion af vor tids stempling af anderledes tænkende, troende og herkommende.

 Jesper Christensen, foto: Niels Meilvang

Jesper Christensen med stillfoto (video)

Jesper Christensen med stillfoto (video) i smartphoneversion

Henning Vangsgaard introducerer Klemperer og LTI (mp3)

Det er med en stor tak til Jesper Christensen og bogens oversætter Henning Vangsgaard, at vi her kan stille oplæsning og introduktion til rådighed. Arrangementet fandt sted  i Christianskirken på Christianshavn i København den 19. september 2012.

Bent Melchior støtter initiativet

I 2011 udtalte overrabbiner Bent Melchior i anledning af vort initiativ Nabolæsning: "Den såkaldte jødestjerne cementerede et af de alvorligste elementer i fremmedhadet, nemlig generaliseringen. Man satte simpelthen et mærke på alle for at fortælle omverdenen, at alle i den gruppe havde samme negative egenskaber. Desværre er det i høj grad aktuelt i dagens situation." Vi må fortsat give Melchior ret.