Ugens ord og vendinger - uge 44

Her registrerer og analyserer vi løbende eksempler på ord og vendinger. Læseren er meget velkommen til at kommentere og bidrage.

Vi lægger for med uge 44 og dagen i dag, mandag den 1. november 2010. Dagen, hvor klemperer.dk går i luften.

Kampen mod paraboler

Politikenvil Pia Kjærsgaard fortsat have arabisk TV forbudt på danske jord. I dagens Politiken siger hun, at der er mange TV-kanaler" værre end Al Jazeera", der blot er taget fordi "det altid er Osama bin Ladens talerør, og fordi den bliver set af så mange". Og fortsætter:" Det er der, hvor gidseltagninger bliver vist. De var bestemt heller ikke på vores side 11. september 2011. Og under Mohammedkrisen var de det ganske afgjort heller ikke"

Hvilke bagvedliggende tanker og holdninger om demokratiet afspejler disse udsagn?

Venstres gruppeformand Kristian Jensen kritiserer Pia Kjærsgaard: "Hun reagerer på et symptom i stedet for at reagere på det, der rent faktisk er problemet. I stedet for at bekæmpe parabolerne skal vi bekæmpe budskaberne ved at fremme danske værdier, børnenes sprog og integrationen på arbejdsmarkedet".

Hvilke forestillinger om værdien af "danske værdier" i forhold til andres værdier afspejles hos Kristian Jensen? Og hvorfor kommer spørgsmålet om "integration" ind i denne forbindelse, hvad er de logiske forbindelser?

Nogle forslag?